Klitten...

 

Ze zijn om te beginnen erg pijnlijk voor uw hond. Daarnaast zijn ze heel erg frustrerend, niet alleen voor u als eigenaar maar zeker ook voor mij als trimster. U heeft zó uw best gedaan om de vacht goed te verzorgen en dan wordt er alsnog door mij gezegd dat uw hond helemaal in de klit zit en dat kortscheren de enige optie is. Met twijfels en een kortgeschoren hond gaat u weer naar huis... was dit echt de enige mogelijkheid?

 

Op google en sociale media is een hoop informatie te vinden met betrekking tot vachtverzorging. Helaas is dit niet altijd de juiste informatie. Ik wil ten alle tijden een mooie hond afleveren zoals u voor ogen had, maar niet als de hond daarvoor de hoofdprijs moet betalen.

 

Ontklitten is namelijk erg pijnlijk voor uw hond! De vacht waar de klit zit is al beschadigd en door het ontklitten zullen de haren alleen nog meer beschadigen. Beschadigde haren klitten sneller met als gevolg dat uw ontklitte hond sneller opnieuw gaat klitten. 

 

De meest diervriendelijke en eerlijkste oplossing voor uw hond is kortscheren. Maar dit is geen gemakkelijke oplossing, want door de klitten zit alles aan elkaar vast en is het zaak om goed op te letten dat ik geen velletje raak. Ook na het scheren kunnen er problemen ontstaan zoals irritatie van de huid of zelfs een tijdelijke verandering in het gedrag van uw hond. Dit omdat de hond moet wennen aan zijn nieuwe, korte coupe.

 

Goede vachtverzorging is de basis van een mooie hond en die basis wordt thuis gelegd. Uw hond kan zijn vacht niet zelf onderhouden, daar bent u verantwoordelijk voor!  

 

Via onderstaande link komt u bij een artikel over de vachtverzorging thuis. 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klitten