Kattentrimmen is iets heel anders dan hondentrimmen. Katten zijn omgevingsdieren en reageren heel anders op een trimbehandeling.

Vanuit de opleiding bij het HKI werk ik op een niet-invasieve manier. Dat houdt in dat ik kat-, huid-, en vachtvriendelijk te werk ga.

 

Katvriendelijk

Ik werk samen met de kat. De kat krijgt de ruimte om zich te bewegen en wordt dus niet gefixeerd of onder narcose gebracht. Tijdens de behandeling houdt ik het stressniveau in de gaten en mocht dat te hoog oplopen dan kan ik besluiten om de trimbehandeling te staken. 

 

Vachtvriendelijk 

Tijdens de trimbehandeling gebruik ik vachtvriendelijke materialen. Dit zijn een grove kam en een slickerborstel. Andere materialen beschadigen de vacht en verstoren de haargroeicyclus.

 

Huidvriendelijk

Éen van de vele functies van vacht is bescherming bieden zodat de huid niet beschadigd raakt. Alleen de probleemgebieden worden behandeld. Dus klitten en/of vilt worden weggeschoren zodat de rest van de vacht en dus de haargroeicyclus zo min mogelijk verstoord wordt.

 

Verder werk ik één-op-één er zijn dus geen andere dieren aanwezig. U als eigenaar mag bij de behandeling aanwezig zijn. Graag zelfs! Uw aanwezigheid werkt geruststellend op uw kat en daarbij kan ik u tips geven over de vachtverzorging thuis. 

 

Belangrijk

*Vervoer uw kat in een reismand

*Neem altijd een kleedje/deken etc. mee waar de geur van uw kat aanzit

*Meld bijzonderheden, zoals medische afwijkingen, ziekte of loopsheid. Dan kan ik daar tijdens de       behandeling rekening mee houden

 

 

 

Werkwijze